Varis Teşhisi Nasıl Konulur?

 

Varis teşhisi nasıl konur, varis belirtileri nelerdir, hangi şikayetlerimizde varis için doktora gitmeliyiz işte size bu konuları açıklayan makalemiz.

Varislerin tanısı sıklıkla hastanın yakınmalarını dile getirmesi ve muayeneyle konuyor. Varisi bulunan hastaların en sık yakınmaları bacaklarının çirkin görünmesi, uzun süre ayakta durunca ortaya çıkan bacak ağrısı ve bacaklarda ağırlaşmadır. Fizik muayenede her iki bacak hasta ayakta dururken ışığı iyi olan bir ortamda incelenmeli. Varisli damarlar bacak üzerine çizilerek doğru bir şekilde kayıt edilmeli. Bacaklardaki toplardamar sisteminin durumu ve bu damarlarda bulunan kapakçıklarda geri kaçışm olup olmadığı renkli Doppler ultrasonografi incelemesiyle doğru bir şekilde değerlendirilmeli.

Varis Kanamaya Yol Açar mı?

Varis hastalığı erken dönemde tedavi edilmezse ayak bileğinde cilt değişikliklerine yol açabilir. Tedavi edilmeyen hastalarda uzun dönemde özelikle ayak bileği çevresinde varise bağlı iyileşmeyen yaralar açılabilir. Bu yaralar kaşımaya bağlı olarak bazen de kendiliğinden kanamaya sebep olabilir. Bu durumda önce yaraya bası yapılmalı, ardından bacak havaya kaldırılmalı. Daha sonra oluşabilecek kanamalar, hastanın detaylı şekilde değerlendirilmesi ve tedavisinin planlanmasıyla kolayca önlenebilir.

Varis Nasıl Tedavi Edilir?

Varis tedavisinde amaç yaşam kalitesini artırmaktır. Hastalık genellikle iyi huylu seyir gösterir. Hastaların çoğunda ameliyat gerekmez ve cerrahi dışı tedavi yöntemleriyle iyi sonuçlar alınır. Bu nedenle belirtiler çok ciddi değilse girişimsel tedavilerden kaçınılmalı. Semptomlar hastanın yaşam kalitesini ciddi olarak etkiliyorsa tedavi düşünülmeli. Bazen büyük varisleri bulunan hastalarda kanama veya yara gibi sorunlar gelişirse daha ciddi cerrahi tedavi yöntemleri denebilir.

Varisler Tedaviye Rağmen Tekrarlar mı?

Fazla kilo, uzun süre ayakta durma, hormon tedavisi gibi etken sebepler ortadan kaldırılmadıkça varis oluşumu belirli bir süre sonra tekrarlayabilir.

Varis Çorapları Varisleri Yok Eder mi?

Tedavi amaçlı uygulanan yöntemlerin hiçbiri varis çorabı uygulaması olmadan başarılı olamaz. Bu nedenle varis çorabı, hastaların tedavisinde altın standart olarak kabul edilebilir. Varis çorabıyla varislerin ortadan kaldırılması mümkün değil. Ancak devamlı ve uygun çorap kullanımıyla varislerin daha kötüye gitmesi engellenebilir. Örneğin deri değişiklikleri ve yaralar önlenebilir. Ayaktaki şişlikler kaybolabilir. Varis çorapları farklı basınç aralıklarında bulunur ve hastalığının derecesine göre ihtiyaç duyulan basmç aralıklarında kullandır. Bu konuda doktor önerisi alınmalı.

 

ETİKET: varis bitkisel tedavisi, varis, varise, varisi, varisler, varisin, varisleri, variste, varisten, varis tedavisi, varis krem, varis kremleri, varis çorap, salvosano varis, salvosano varis kremi, varis ameliyatı, varis bitkisel, varis için, varis çözümü, lazerle varis, varis damar, varis kremi, lazerle varis tedavisi, Ahmet Maranki, topuklu , ayakkabı, elma sirkesi varisli,pipexin, doğadan derman