Kolonex Kolit Bitkisel Tedavisi

 

Kolonex Kapsül İçeriği:

1-      Melissa

2-      Rezene

3-      Mayıs Papatyası

4-      Altın Otu

5-      At Kestanesi

İltihabi Bağırsak Hastalığı Nedir ?

Gıdaların ağızdan sonra vücudumuz içindeki seyri sindirim kanalında olur. İltihabi bağırsak hastalığı sindirim kanalında görülen sıklıkla kronik seyirli (uzun süreli) inflamasyondur. (iltihaptır) Bağırsak duvarında ülser, şişme, yaralanma, kanama ve zedelenme ile seyreder. Ana hatları ile iltihabi bağırsak hastalığının Ülseratif Kolit ve Crohn hastalığı olmak üzere iki farklı tipi bulunur. Buna ek olarak iltihabi bağırsak hastalığının  tam olarak Ülsaratif Kolit veya Crohn hastalığına benzemeyen arada kalan tipi, yani tam belirlenemeyen şekli vardır.

Bazen iltihabi bağırsak hastalığı ile aynı anlama gelen ve hastalığın etkilediği bağırsak bölümünü ifade eden kolit (kalın bağırsak tutulumu) enterit (ince bağırsak tutulumu) ileit (ince bağırsağın son bölümü tutulumu) veya prokoit (kalın bağırsağın son bölümü olan rektum tutulumu) gibi isimlerde verilir. Hastalığın şikayetleri bu tipler arasında değişmektedir.

Ülseratif Kolit Nedir?

Ülseratif kolit kalın bağırsağın içini örten tabakanın ( mukoza-submukoza) iltihabıdır. İltihabi değişikliğin olduğu bölgede bağırsağın iç yüzünü döşeyen örtü tabakası olan mukozada ülserler oluşur. Bu nedenle hastalığa ülserlerle karekterli hastalık anlamına gelen Ülseratif Kolit denir. Kalın bağırsak içinde en sık rektum ve sol kolon (kalın bağırsağın son bölümü) etkilenir. Bağırsak kanalının diğer bölümleri (örneğin mide, ince bağırsak) bu hastalıktan etkilenmez.

Spastik Kolit İle İltihabi Bağırsak Hastalığı Arasında İlişki Var Mıdır?

Spastik kolit hastalığı aslında irritabıl  bağırsak hastalığı yerine kullanılan yanlış bir deyimdir. Ülseratif kolit ve Crohn hastalığının irritabıl  bağırsak hastalığı ile benzer bir tarafı yoktur. Her ne kadar irritabıl bağırsak hastalığında da ishal ve karın ağrıları gözlense de inflamasyon yoktur.

Green Store KOLONEX Bitkisel Kolit Kapsülün 4 Önemli Etkisi Vardır.

1-      Bağırsaklardaki iltihabi hasarın kontrol altına alınmasına

2-      Bağırsakların normal çalışmaya başlamasına

3-      Kanamanın giderilmesine

4-      Karın ağrısı, ishal probleminin giderilmesine

Yardımcı olur.

Perhiz: Yağlı besinler, süt, posalı gıdalar, baharatlı besinler ve alkolden uzak durulmalıdır.

Not: İshal kontrol altına alınamıyorsa KROX kapsül alınmalıdır.