Kıllar

Her zaman kullandığımız kıl sözcüğünün tam olarak anlamı ile ilgili yazımız aşağdadır.

          Kıl, bitkilerin kökleri ile yapraklarında bulunan ince-uzun yapılara ve hayvanların, özellikle de memelilerin bedenlerini kaplayan, "kıl kesecikleri" adı verilen hücrelerden çıkan tüylere verilen ortak ad.

         Memelilerde, hızla bölünen bir hücre grubundan oluşan kıl keseciğinden çıkan kılın gövdesi, tüylerde ve boynuzlarda da bulunan keratin adlı proteinden yapılmıştır. Renklerini içlerindeki pigmentlerden alan kıllar, kıl keseciklerine bağlı küçük kaslar aracılığıyla hareket ederler.

İnsanda bedenin kıllarla kaplı olmaması, çevreden bağımsızlığını yansıtan ikincil bir özellik sayılır. Hayvanlarda beden sıcaklığını koruyan kıllar, kış geldiği zaman uzar ve sıklaşır; güvenliklerini renkleri sayesinde sağlayan kutup tavşanı gibi canlılar da, kıllarını dökerek renk değiştirirler. Kılın rengi ve niteliği hayvanın cinsiyetine bağlıdır ve hayvanların aşağı yukarı tümünde kıllar erkeklerde daha uzundur . İnsanlarda saç ve kıl rengi kalıtımsal nitelik taşımakla birlikte, güneş etkisiyle biraz açılabilir.

 

ETİKET: istenmeyen tüylerden kurtulmanın bitkisel yolu, istenmeyen tüylerden kurtulmanın en hızlı ve en sağlıklı kurtulmanın olları, istenmeyen tüylerden nasıl kurtulabilirim, istenmeyen tüylerden nasıl kurtulurum, kıl dökmeye, tüyler, kıllar, tüy, kıl, istenmeyen kıllar, istenmeyen tüy, tüy dökücü bitkiler, istenmeyen tüylere, tüy dökücüler, kıl dökücü, istenmeyen tüylere lazer tedavisi, etek traşı tüy dökücü krem, erkeklerde istenmeyen tüylere kesin çözüm, folliex, maranki, bursa, doğadanderman, doğadan derman