Bitkilerle Varis Tedavisi
Bir çok hastalığın çözümü olan bitkilerle tedavi varisler içinde geçerlidir. Çeşitli herbalist uzmanların hazırladığı bu tedavi yöntemleri aşağıdadır.
Varisin bitkilerle tedavisi konusunda çok sayıda herbalex’ in değişik formülleri ve kişisel tecrübeler vardır. Burada tarif edilen bitkisel tedavi seçenekleri varisleri tedavi edici özelliğe sahip değildir ama bilimsel tedavi yaptırıncaya kadar var olan sızlama, ağrı, yanma, uyuşma, şişlik ve kramp girmesi gibi şikayetleri azaltmaya yöneliktir.
* 4 adet kafurunu 1 litre beyaz ispirtonun içine karıştırın elde edilen karışımı varisli bölgelerinize sürdükten sonra streç filmle sararak yatın. Ertesi sabah tekrar aynı uygulamayı tekrarlayın.
* Bir bardak suya bacakları saracak sayıda lahana yaprağı koyun kaynatıldıktan sonra süzün. Yaprakları canınızı yakmayacak sıcaklıkta varislerin üzerine sarın, soğuyuncaya kadar sırtüstü yatın.
* Çoban çantası otu, kekik, at kuyruğu otu ve at kestanesinin kabuğu ayrı ayrı ya da hepsini beraber çay gibi demleyerek günde 3-4 su bardağı içilir.
* Koyun otu merhemi varislerin üstüne her gün merhem sürülür. Friksiyon yapılır.
* Bir avuç turunç kabuğu yakılıp, ufalanır. Külüne birkaç damla limon suyu dökülüp merhem yapılır ve sürülür. Bu, her gün tekrar eder.
* Bir litre suyun içine ince kıyılmış bir avuç asma yaprağı katılıp kaynatılmasının ardından süzülerek günde üç Öğün yarımşar çay bardağı içilir.
* Fındık yaprağı ve asma yaprağı çayları varise çok iyi gelir.
*Düzenli bir biçimde olmak şartıyla her gün 3 tane kivi yenmesinin yararlı olacaktır.
* Bir su bardağı ılık suya 1 çorba kaşığı bal konur, eritildikten sonra bu suyla bir tatlı kaşığı dövülmüş üzerlik tohumu karıştırılarak içilir. Aynı işleme, günde bir kere olmak üzere 15 gün devam edilirse şikâyetler azalır.
* Dört bardak kaynar suya 1 tutam (20 gr) asma yaprağı konur. Yarım saat bekletildikten sonra süzülür, günde 3 kere 1 kahve fincanı içilir.
*1-2 tatlı kaşığı dolusu çiçek, yarım litre suda kısaca kaynatıldıktan sonra yarım dakika demlendirilir ve süzülür. Kaynama suyunda ıslatılan sargı bezleri baldırlara sarılır ve rahatlayıncaya kadar beklenir.
* Aynı safa merhemi keten bezlerinin üstüne bıçak sırtı kalınlığında sürülerek varislerin üstüne uygulanır ve sargı beziyle tespit edilir. Bu kompresler her gün tazelenir. Kompres süresi 2-5 saat olabilir.
* Yarım litre suyun içine bir avuç toz haline getirilmiş havuç tohumu katılıp su buharlaşana ve içindeki malzeme lapamsı bir hal alana kadar kaynatılıp söz konusu varisli bölgenin üzerine sürülüp temiz bir bezle bağlanır. Bu işlem günde iki kez, sabah ve akşam tekrarlanır.
* Karakafes otu oturma banyosu: 200g taze veya kurutulmuş ve ince kıyılmış bitki yaprağı, 5 litre soğuk suda 12 saat demlendirildikten sonra ısıtılır, süzülür ve sıcak banyo suyuna eklenir. Küvetin içindeki banyo suyu böbrek bölgesini örtmelidir. Banyo süresi 20 dakikadır. Süre sonunda kurulanılmadan bir bornoz giyilir ve sıcak yatakta bir saat süreyle ter atılarak dinlenilir.
* 1 bardak kaynar suyun içine, 4 gram rezene konularak 10 dakika bekletilerek günde 2-3 bardak içilir.
* Küçük bir parça kuyruk yağı eritilir. Ilıdıktan sonra 1 çorba kaşığı kuyruk yağı ile 1 su bardağı erik hoşafı içilir.
* Varisli yerlere hortumla, 5 dakika soğuk su sıkılır. Sonra iyice kurulanır ve papatya yağı ile aşağıdan yukarı doğru ovulup, bir sargı bezi ile sıkmadan sarılır.
* Çobançantası taze bitkisi doğranarak bir kaba konularak üzerine keskin sirke ilave edilerek 10 gün güneşte bekletilir. Elde edilen karışım ile varisli bölgeler her gün aşağıdan yukarıya doğru ovulur.
* Bir litre suyun içine ince kıyılmış bir avuç dolusu sarı ballıbaba katılıp su buharlaşıp yarıya inene kadar kaynatıldıktan sonra, bu suyun içine batırılacak olan bir tülbendin arasına da, kalan posa yerleştirilip söz konusu varisli bölgeye bağlanır. Bu işlem sabah ve akşam olmak üzere günde iki kez tekrar edilir. Gerektiğinde kalan bitki posası aynı işlemden geçirilerek bir kez daha kullanılabilir.
* 40 derece ısıtılmış 1 kova sıcak suyun içine yarım fincan ezilmiş şap ve 1 fincan karbonat konularak eritilir. Haftada 3 gün 15 dakika süre ile bacaklar dize kadar bu suya konur. Varisler daha yukarı çıkmış ise aynı işlem küvette tekrarlanır.
* İçinde su kaynatılan büyükçe bir tencerenin üzerine içi lahana yaprağı bir kevgir konup yaprakların buharda yumuşaması beklenir ve yumuşayan yapraklar söz konusu varisli bölgenin üzerine sarılır. Yapraklar soğudukça yenisiyle değiştirilir. Günde iki kez, sabah ve akşam bu işleme devam edilir.
* Sığırdili yaprakları kurutulur, dövülüp sarılır.
* Bir miktar papatya bir şişenin boğazına kadar doldurulur ve üzerine ağzına kadar saf zeytinyağı eklenerek, ağzı sıkıca kapatıldıktan sonra şişe iki hafta boyunca güneş görebileceği veya sıcak bir yerde bekletilir. Günde iki kez sabah ve akşam olmak üzere söz konusu varisli bölgeye masaj yapılarak yedirilir.
* Eşit miktarda yerde sürünen beşparmak otu, oğul otu, civanperçemi, kuzu kulağı 1 su bardağında 20 dakika kaynatılır. Hafifçe nöbet şekeri ile tatlandırılır ve yudum yudum içilir.
* Fındık ağacı kabuğu, ceviz ağacı kabuğu ile kaynatılır. Suyu ile varislerin üstüne pansuman yapılır.
Varisten kaynaklanan bacak şişlerini azaltmak için tedavi önerileri
Paprika (acı biber),civanperçemi, zencefil, atkestanesi, alıç yaklaşış eşit miktarda karıştırılır bir bardak suya bir çay kaşığı eklenip 10 dakika kaynatılır bu karışımdan günde 2 fincan içilir.
ETİKET: varis bitkisel tedavisi, varis, varise, varisi, varisler, varisin, varisleri, variste, varisten, varis tedavisi, varis krem, varis kremleri, varis çorap, salvosano varis, salvosano varis kremi, varis ameliyatı, varis bitkisel, varis için, varis çözümü, lazerle varis, varis damar, varis kremi, lazerle varis tedavisi, Ahmet Maranki, topuklu , ayakkabı, elma sirkesi varisli,pipexin, doğadan derman